Sälen 100307 Starten för det 86:e Vasaloppet har skett i Sälen. Foto Nisse Schmdt

Sälen 100307
Starten för det 86:e Vasaloppet har skett i Sälen.
Foto Nisse Schmdt

Het is zover, mijn website is klaar voor publicatie. Ik begin daarom maar meteen om mijn vorderingen voor de Vasaloppet met jullie te delen. 90 km langlaufen is best ver. Nadat ik me heb opgegeven bij de Bas van de Goor Foundation voor deelname, heb ik verschillende sportieve activiteiten verricht. Geloof me, als niet-topsporter ging dit met heel wat zweetdruppels en tranen van vermoeidheid. Maar ik denk in uitdagingen…

Tsja hoe train je langlaufen in Nederland? Op rolski’s dus. Na een aantal workshops en meerdere valpartijen (lees zware kneuzingen) heb ik de rolski’s vaarwel gezegd en mij aangemeld voor de langlauf vereniging in Gouda. Iedere zaterdag sta ik op de borstelbaan om de juiste techniek aan te leren.

De eerste serie van 5 lessen zit er op, ik durf van kleine heuveltjes af en zie er niet meer als een BERG tegenop. Komende zaterdag de tweede sessie lessen, hoe stap je uit een loipe? Als er 14.000 deelnemers voor je naar beneden gaan als een speer? Ik ben benieuwd, natuurlijk laat ik het jullie weten….