Het oefenen voor het wandelen van de Camino 2017 vergt natuurlijk ook wat wandeltraining. Zo heb ik mezelf aangeboden om een leuke oefentocht voor de deelnemers, lees kuiten te organiseren. Om te trainen voor de heuvels in Spanje is Nederland vrij vlak, daarom ging ik op zoek naar een wisselend parcours. Gelukkig woon ik vlakbij Groesbeek en laat daar nou net een perfecte wandelroute zijn: De N70 natuurroute. Deze route heb ik bekeken op internet en de markering van de route werd als niet geweldig aangegeven. We zullen het wel zien. Vol goede moed reden mijn challenge deelgenoten, net als ik, richting de Duivelsberg. De naam voorspelde niet veel goeds. Het was inderdaad een duivelse route,…..maar wel prachtig.

Het werd een warme dag, iedereen begon meteen na te denken over pompstanden, eetvoorraden, drinken, sanitaire stops, en eenmaal voorbereid kon de tocht beginnen. Ik heb mijn pomp uitgezet, met een bloedsuiker van 7,4 vond ik dit een prima start.

Ieder half uur werd er een vergadering belegd, spreektijd bleek te kort, de sfeer was erg gezellig en iedereen kletste er op los. O,ja en tussendoor werden suikers geprikt, gescand en pompen weer aan of uit, of hoger of lager gezet. Wat een variabelen deze dag. De ene challenger had een suiker van 26, terwijl de ander zijn suiker niet te meten was: LO. Zo zie je nog maar eens weer wat een verschillen er tussen mensen zijn. Alles heeft invloed en niets is bijna voorspelbaar.

Halverwege de tocht werden er de nodige pleisters tegen blaren geplakt en werden we voorzien van heerlijke worstenbroodjes van Adje, onze mede challenger. Iedereen had goede zin, de bewegwijzering was net zo variabel als de bloedsuikers, dan een paal, dan een boom en dan ineens helemaal niets….met een kaartje, tomtom en goed verstand hebben we de gehele route toch foutloos gelopen. De eindteller stond op 16,8 km. Naderhand gezellig nakletsen en wat drinken en aan het eind van de middag vertork iedereen met een tevreden gevoel naar huis. Op naar de volgende Camino training.

 

Wil je ook een indruk krijgen van deze diabetes challenge? Kijk dan op de website www.bvdgf.org

Als deelnemer aan deze challenge sta ik ook op deze site: https://bvdgf.org/evenementen/evenement/deelnemers/i/22108/22685/mirjam-de-jonge/

 

 

 

Ik hou jullie op de hoogte van mijn ervaringen en ik zou het fijn vinden als jullie deze challenge willen sponsoren. Het geld komt ten goede aan de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting organiseert o.a. sportkampen voor kinderen met diabetes en gezinsweekenden. Het is heel belangrijk dat ook kinderen met diabetes geen beperkingen ervaren in de sport en dat ze uitdagingen durven en willen aan te gaan.