Het is zover. De Omnipod is geleverd en afgelopen week heb ik kunnen oefenen. De bijgeleverde PDM (afstandsbediening) werkt simpel. Als je kunt lezen, dan is meteen duidelijk hoe je de PDM moet gebruiken. Wat ben ik blij met deze Omnipod: geen lange infuusslangen en pijnlijke naalden. Het opplakken van de pomp is best spannend. Ik had continu het gevoel dat de pomp los zou laten. Ik overweeg voor de Vasaloppet de pomp nog extra vast te zetten met sporttape. Dit is meer voor mijn gemoedsrust dan dat het noodzakelijk is. Ook douchen met de pomp geeft geen foutmeldingen op de pomp en hij blijft prima zitten. Ik heb hem nu op mijn rug, boven mijn billen geplakt. Komende week wordt mijn keus voor deze pomp definitief. Hij zal dan ook echt gevuld worden met insuline en daarna is het spuiten verleden tijd. Deze week veel bloedsuikers controleren en bijhouden hoeveel eenheden ik spuit. Dan is het straks makkelijker om een standaard insuline afgifte in te stellen. Toch vind ik het spannend aangezien insuline afgifte vaak pijnlijk is, het bijt enorm, het oefenen was met een zoutoplossing. Dat voel je niet. Voor de Vasaloppet is het een aanwinst, pomp zit op mijn lichaam, paar laagjes kleding erover heen en hij blijft prima op lichaamstemperatuur….Komende weken maar testen wat een ideale plek is voor deze Omnipod op mijn lichaam.

Mocht je meer informatie willen over de Omnipod kijk dan ook eens op http://www.mylife-diabetescare.nl/mylife-omnipod-ontdekken.html