Na de hardloop uitdagingen werd ik door mijn benen even tot stilte gemaand. Ik kreeg een blessure aan mijn scheenbeen die hardnekkiger bleek dan ik had verwacht en gehoopt. Hardlopen ging moeizaam en de fysio gaf aan dat het beter was even een tijdje rust te nemen en dan zou het beter gaan. Maar ja, hoe neem je rust als jezelf al 5 wandelgroepen begeleid in een week. Ik dacht dat het wandelen geen kwaad deed, minder belastend dan hardlopen toch? De realiteit bleek anders. De pijn nam toe, waarna ik echt rust moest nemen. Twee weken lang niet wandelen of hardlopen.

De meeste mensen die mij kennen weten dat ik niet kan stil zitten. Dat wil zeggen, ik vind het erg leuk om uitdagingen aan te gaan, maar vooral ook een doel hebben. Als ik geen doel heb, heb ik ook geen motivatie. 2019 was nog niet begonnen of de eerste uitdaging was ik al weer aan gegaan. Ik ga weer een stuk Camino Santiago lopen met mijn Spaanse sportmaatje Tomas in mei 2019. We vertrekken 16 mei en gaan wandelen van Logroño tot Burgos. In Logrono zijn we vorig jaar geëindigd en daar pakken we nu de draad weer op. Ik heb er zin in, het duurt niet lang meer.  Twee mensen met diabetes die samen weer een nieuwe uitdaging aangaan. Goed op elkaar passen dus!

Daarnaast heb ik me weer ingeschreven voor de Nijmeegse 4 daagse en in oktober ga ik opnieuw naar Spanje om samen met 4 vriendinnen met diabetes de Camino del Norte lopen van Bilbao naar Santander. Even geen hardlopen, maar de focus op het wandelen leggen.

Natuurlijk begeleid ik ook dit jaar weer de Nationale Diabetes Challenge bij mij in de gemeente Heumen, Mook en Middelaar. De informatie avond hiervoor is al weer geweest en we hebben een flink aantal nieuwe deelnemers, naast de oudgedienden. Inschrijven is nog steeds mogelijk. Dit wordt een jaar met wandel uitdagingen…Mocht je mee willen doen met de plaatselijke diabetes wandelchallenge dan is hier de link: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/dejonge-diabetescoach-gc-samengezond/