img_7846-2

Inmiddels zijn we alweer over de helft met het wandelen voor de NDC-Heumen, Mook & Middelaar. We zijn gestart met 35 deelnemers. Iedere donderdagavond wandelen we een uur. De deelnemers hebben zelf een wandelschema gekregen om naast de gezamelijke training ook twee keer zelf te gaan wandelen. De motivatie in de groep is geweldig. Je ziet dat er afspraken gemaakt worden om samen te gaan wandelen. Mensen uit hetzelfde dorp fietsen gezamenlijk naar de start, nieuwe contacten worden gelegd. Het belangrijkste is dat onze wandelaars blijven bewegen.

De NDC-Heumen, Mook & Middelaar stimuleert de groep en onze zorgverleners dragen allemaal hun steentje bij. Zo is er altijd een expertise aanwezig waaraan vragen gesteld kunnen worden over bijvoorbeeld blessures, voeding, emotionele gevoelens over de strijd met bloedsuikers. Voeding is een aandachtspunt voor de meeste mensen met diabetes. Wat eet ik nu wel en wat niet? Of welke invloed heeft deze voeding op mijn gewicht? Koolhydraatarm of niet?

Deelnemers vinden het fijn dat ze kunnen praten met andere mensen met diabetes, het effect van het wandelen, sporten, voeding of de bijwerkingen van medicatie. De groep raakt steeds meer betrokken bij elkaar en er ontstaat een zowaar een hechte vriendschap binnen de club.

Het mooiste resultaat hebben we natuurlijk bereikt als deze mensen blijven bewegen en ook anderen stimuleren. Het is een dankbaar geschenk als ik hoor: “In deze groep kan ik mezelf zijn, ik heb aan een half woord genoeg om iets uit te leggen”. Ik zal niet gauw gaan sporten in een groep, vanwege mijn diabetes. Deze spanning is in deze groep niet aanwezig. Iedereen respecteert elkaar en laat elkaar in zijn of haar waarde. Ook als iemand misschien niet zo snel loopt als de rest van de groep.

Nog een paar weken en dan lopen we de vierdaagse met als feestelijke afsluiting de finale in Apeldoorn op 15 oktober. Er zijn nog plaatsen voor supporters en begeleiders. Dus wie het leuk vindt om onze groep NDC-Heumen, Mook & Middelaar te steunen, dan kun je een ticket  voor 5 euro p.p. bestellen. De prijzen zijn tegen dit gereduceerd tarief te bestellen, dankzij de Bas van de Goor Foundation. Bestellen kan via http://www.paleishetloo/ndc.

Het normale tarief voor een ticket is 14, 50 euro p.p.

Voor overige informatie check ook eens de website : http://www.bvdgf.org