De voorjaarskriebels komen weer. Het zonnetje begint met schijnen en het is weer langer licht.

De schoenen van vele wandelaars worden weer van stal gehaald. Die van mij staan echter nooit stil, met zoveel wandelgroepen, blijf ik lekker op de been. Wat een energie krijg ik van het wandelen. En wat een positief effect heeft het wandelen op mijn trouwe wandelaars. Regen, storm of wind niks kan ze deren. Iedere week opnieuw zie ik rode wangen van kou, of van een heerlijk zonnetje. Wat heb ik toch een fantastische baan. De gezelligheid in de groep, warme contacten die er ontstaan tussen de wandelaars onderling. Mensen die elkaar voorheen niet kenden en nu door het wandelen bij elkaar thuis koffie drinken en met elkaar naar Gezondheidsbeurzen gaan.

Verhalen over bloedsuikers en medicatie komen ook ter sprake. Wat kunnen mensen elkaar onderling vertrouwen geven en energie. Het is ook zo leuk om te zien hoe mijn wandelgroepjes uitbreiden. Er wordt gepraat, effecten op de bloedsuikers, anderen verliezen gewicht, maar ook andere dingen worden gedeeld. Foto’s van kleinkinderen, carnavalskostuums, kralen voor kettingen voor een goed doel, knutselmateriaal, ik kan het zo gek nog niet opnoemen.

Natuurlijk heeft dit alles een oorsprong en dat is de Nationale Diabetes Challenge van 2016. Hierdoor is het begonnen, het jaar erna was het nog een groter succes en nu in 2018 doen we het weer. Mocht je al enthousiast zijn, houd mijn website in de gaten of kijk alvast op de site van de Bas van de Goor Foundation: www.bvdgf.org of voor de Nationale Diabetes Challenge in Malden, Gemeente Heumen, Mook & Middelaar:

www.nationalediabeteschallenge.nl/iederemeter-wandeljebeter-samengezond-/

De inschrijving is inmiddels geopend.