En dan ben je weer thuis uit San Sebastian en volgt er meteen het weekend erna een nieuwe uitdaging. De nacht 7 heuvelenloop in Groesbeek. Het is 7,5 km, maar na ‘de 21 km van San Sebastian was ik wel een beetje klaar met het hardlopen. Het is nog steeds niet mijn hobby, maar ik heb er zoveel profijt van dat ik eigenlijk niet meer durf te stoppen. Inmiddels 10 kg lichter na al dat trainen en ik zit beter in mijn vel. Het voelt alsof ik nu wel op de top van mij sportcarrière ben aangekomen. Wellicht nog eens een keer een halve marathon rennen op zo’n prachtige plek in Spanje. Eerst de 7 heuvelenloop volbrengen. Samen met mijn vriendin Desiree hadden we ons al tijden geleden ingeschreven. Oplettend dat ik toen was, ik meende dat dit een goede training zou zijn voor San Sebastian….had me een beetje vergist in de volgorde. Desiree heeft geen diabetes, maar kent mij al zo lang dat ik met haar deze uitdaging ook wel aan durf.

Vooraf de suikers gechecked en een mooie 8.9 op mijn scanner. De run verliep zonder complicaties en ook hier eindigden we met een strakke bloedsuikerspiegel, tijdens het rennen tussen 5 en 8 schommelend met een pomp stand op – 60%. Perfect, maar blij dat ik de finish gehaald had. Weer iets om van mij “bucket list” af te strepen. Wat zal ik nu weer eens voor een uitdaging bedenken? Nog een hardlooprun? Een vervolg op de Camino Santiago? In de nabije toekomst stond ook de Drunense duinenloop nog op mijn “bucket list”, weliswaar 21 km…..Doen??