Persbericht Lokale Omroep GL8:

Op 26 mei vertrekt Mirjam de Jonge naar Frankrijk om een deel van de wereldberoemde pelgrimsroute Santiago Compostella te wandelen. Mirjam heeft diabetes type 1 sinds 1984 en is afhankelijk van een insulinepomp. Vaak bloedprikken is onderdeel van haar dagelijkse leven. Dagelijkse bezigheden hebben invloed op de bloedsuikerwaarden, vandaar dat deze binnen gestelde waarden moet blijven om complicaties, zoals blindheid, neurologische afwijkingen, hart en vaatziekten te voorkomen. Dit vraagt discipline: 24 uur per dag!

Mirjam is betrokken bij de Bas van de Goor Foundation (BvdGF), van de olympisch volleyballer met diabetes. De missie van deze foundation: de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en bewegen. Ze organiseren diverse sport- en beweegactiviteiten voor kinderen en volwassenen met diabetes. Centraal bij alle activiteiten staat het delen van ervaring, kennis en inspiratie. Door de Camino te wandelen steunt Mirjam met sponsorgeld dit goede doel. Elke dag wandelt Mirjam ruim 25 km met flink wat hoogtemeters samen met mensen met diabetes uit Spanje. Er loopt een groep uit Ponferrada (ADEBI) en een groep uit Pamplona (ANADI) mee. Mogelijk komen er ook nog mensen met diabetes van twee andere Spaanse diabetes associaties bij. Een internationale ervaring dus!

Wil je Mirjam haar goede doel sponsoren: https://www.bvdgf.org/evenementen/evenement/deelnemers/i/26628/26665/mirjam-de-jonge-hartsema/

Foto: © Ronald Hoogendoorn