De voorbereiding voor de Vasaloppet 2016 betekent meer dan alleen sporten. Wat te doen in Zweden als het behoorlijk koud is? Hoe ga ik dan spuiten? Insuline bevriest in de naald als ik wil gaan spuiten, hoe bewaar ik mijn materialen tijdens het langlaufen? Hoe kan ik mijn bloedsuiker controleren bij extreme kou? Wat neem ik mee aan suikers, koolhydraten etc. Vandaag een besluit genomen om toch weer over te stappen op een insulinepomp. Ik heb geen goede ervaringen met de pomp, hangen blijven achter infuusslangen, vaak ontstekingsplekken van de naalden, spuitplekken, waardoor de insuline niet meer wordt opgenomen in mijn buik en bovenbeen. Ik heb daarom gekozen voor de Omnipod. Deze heeft geen infuusslang meer en kan daarom ook gemakkelijk op mijn arm geplaatst worden. Hier wordt insuline nog wel opgenomen. Een bewuste keus dus voor deze insulinepomp. Het voordeel is ook nog eens dat de Omnipod op mijn lichaam geplakt wordt dus in ieder geval in Zweden lekker op lichaamstemperatuur blijft….De insulinepomp is aangevraagd en ik wacht met smart op zijn komst. Hopelijk kan ik half januari starten zodat ik goed ingesteld ben voor de start van de Vasaloppet. Als de pomp er is moet ik gaan beslissen hoe ik alles op mijn lichaam geplakt krijg, afstandsbediening, bloedprikker en dan nog reserve materiaal. Het zal een behoorlijk harnas worden…..