Van villafranca del Bierzo naar Las Herrerias

Wederom ging de wekker om 6.3o uur en zaten we om 7.00 uur aan het ontbijt. Het ontbijt was superieur en tot nu toe het meest uitgebreide ontbijt van afgelopen week. Natuurlijk moet er bij gezegd worden: het beste ontbijt van de hotelletjes, niks gaat boven het ontbijt van supermercado tienda “Hendrico Bilo”. Om 7.30 uur vertrok de groep voor de wandeling. In tegenstelling tot de waardering van het ontbijt valt de route tegen. Natuurlijk zijn we iedere dag verwent met mooie vergezichten, kerkjes, bloemen en planten. Vandaag hebben we veel asfalt gezien. Lange stukken fietspad naast de doorgaande weg voerden de boventoon.

Gelukkig is er altijd nog de groep:

Vandaag heb ik bewust stukjes geprobeerd met iedereen een stukje te wandelen, helaas niet helemaal gelukt, maar grotendeels wel. Je trekt toch een week samen op en slaapt notabene in bed met iemand die je voorheen nooit kende. Gek eigenlijk, maar het feit dat je 1 gemene deler hebt: diabetes, maakt dat er toch iets ontstaat. Op de 1 of andere manier herken je sneller aan het gedrag van de persoon hoe hij of zij zich voelt. Er ontstaan binnen de groep vriendschappen die in een hele korte periode heel veel samen delen en iets opbouwen. Zo is het dan ook wel heel apart dat ik na 2 nachten alweer afscheid moet nemen van mijn kamergenoot Juliet.

We denken er nu al aan om aanstaande maandag een reünie te houden haha omdat we elkaar waarschijnlijk heel erg gaan missen. We bedienen elkaars pomp nog net niet, maar we herkennen elkaars hypo ’s en hypers wel al. Zoals ik al schreef over de route valt weinig te melden. De gezelligheid onderweg maakt e veel goed. Na 21,4 km wandelen werden er de nodige spieroefeningen gedaan (zoenen, knuffelen en vooral heel veel lachen is goed voor de buikspieren) om niet te gaan verzuren en extra spierpijn voor morgen te ontwikkelen.

Het diabetesspreekuur was wederom zeer waardevol. Zo vertelde Lies over haar inwendige insulinepomp, hoe het werkt en waarom zij deze pomp had. Henk Bilo nam de tijd voor ieders vragen en zo kwam ik toch weer nieuwe dingen te weet. Bijvoorbeeld over mijn eetgedrag, mijn huidtherapie en mijn emotionele gedachten. De metingen voor het onderzoek van de Camino maakten me namelijk niet heel erg blij. In plaats van afgevallen te zijn bleek ik zwaarder te zijn geworden. In plaats van vocht te verliezen hield ik het vast en zo nog een aantal dingen die ik te weten kwam. Mocht je dit interesseren neem dan maar contact met me op via mijn website www.dejonge-diabetescoach.nl. Voor nu ga ik slapen. De wekker gaat morgenvroeg om 3.30 uur…..

Foto’s: http://www.fotohoogendoorn.nl