De langlauftraining was best zwaar. Tsja je moet wat over hebben om de Vasaloppet te gaan halen. De bloedsuikers vooraf gecheckt en met een waarde van 6,8 was ik gerustgesteld om aan het grote avontuur te beginnen: De helling af in de loipes. Dat was de eerste oefening en ik kwam heelhuids beneden. Weer een stapje overwonnen. Wat lijkt zo’n heuvel dan toch ineens vreselijk hoog. In werkelijkheid zal het 4 meter hoog zijn denk ik. Na veel zweetdruppels werden de oefeningen nog wat intenser.

4645snow_traces

De heuvel af met 1 ski in de loipe en halverwege de andere ernaast zetten. Veel rare woorden gegild en na een aantal zware kramp aanvallen heb ik ook die stap overwonnen. Het lukte me zelfs om een keer niet in spagaat naar beneden te gaan. Na de training nog even de suikers geprikt: 22,3….hmm de adrenaline wint het van de insuline. Op de terugweg naar huis toch niet helemaal gerustgesteld en nog een keertje geprikt: 7.4. Vervolgens ging ik zingend op weg naar huis. Vasaloppet we komen er aan! Ik heb alvast een sneeuwfoto toegevoegd om een beetje wintergevoel te krijgen.