En…januari is weer voorbij. Een koude periode, wat ook invloed heeft op mijn bloedsuikers. Doordat ik veel buiten ben met wandelen moet ik flink mijn best doen om mijn lichaam warm te houden. Sommige groepen lopen langzamer dan mijn eigen wandeltempo, dat is helemaal niet erg, maar ik merk wel dat ik dan meer moet doen om mezelf warm te houden. Handschoenen aan, muts op, thermokleding onder mijn wandelkleding, maar vooral ook af en toe iets eten. Mezelf warm houden kost mijn lichaam energie en dat haalt hij dan uit mijn bloedsuikers. Na het wandelen heb ik nog vaker een te lage bloedsuiker. Inmiddels zet ik mijn insuline pomp iets lager om de echte hypo ’s te voorkomen. Het geeft me een goed gevoel dat het wandelen zo veel doet met de suikers. Met alle inspanningen van het afgelopen jaar, en dus meer bewegen is mijn insuline verbruik van 2E per uur verlaagt naar 1E per uur. Dat is een winst van 50%. Natuurlijk wist ik het effect van bewegen wel, maar het is nog concreter als je het daadwerkelijk ziet aan de insuline toediening.

Daarnaast zet ik mijn pomp zelfs uit als ik op mijn eigen wandeltempo aan de slag ga. Wanneer ik dit niet doe, krijg ik altijd een hypo. Gelukkig weet ik dit en ik ga eens kijken of ik mijn basaal stand (dagelijkse hoeveelheid) nog wat verder kan verlagen. Dat zou toch wat zijn..

Afgelopen weekend hebben we de eerste training gedaan voor de Camino Santiago samen met de Bas van de Goor Foundation. Wil je een indruk krijgen van deze diabetes challenge? Kijk dan op de website www.bvdgf.org

Als deelnemer aan deze challenge sta ik ook op deze site: https://bvdgf.org/evenementen/evenement/deelnemers/i/22108/22685/mirjam-de-jonge/

         

Ik hou jullie op de hoogte van mijn ervaringen en ik zou het fijn vinden als jullie deze challenge willen sponsoren. Het geld komt ten goede aan de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting organiseert o.a. sportkampen voor kinderen met diabetes en gezinsweekenden. Het is heel belangrijk dat ook kinderen met diabetes geen beperkingen ervaren in de sport en dat ze uitdagingen durven en willen aan gaan.

Foto’s : www.fotohoogendoorn.nl