De eerste Langlauftraining voor de Vasaloppet is een feit. Voor het eerst op de lange latten in de sneeuw.  Geen rolski tochten, geen wandeltochten in de zon, maar sneeuw en winterse omstandigheden in het mooie Thuringer wald. Onder begeleiding van ervaren trainers van Vasa Sport uit Cothen, werden alle deelnemers met diabetes gecoacht en voorzien van informatie over de beste techniek. De beste langlauf toppers uit Nederland waren aanwezig om ons de juiste snufjes bij te brengen over het te gebruiken materiaal.

Na de eerste Langlauftraining in de buitenlucht moesten we afzakken naar de sneeuwhal, gezien de barre weersomstandigheden. Er stond een enorm harde wind en een vies miezerig regentje. Waterkoud dus. Twee volledige dagen stonden in het teken van de voorbereiding naar de Vasaloppet. Het managen van de bloedsuikers was al een training op zich. Ik kreeg mijn bloedsuikers aan het begin van het weekend niet onder de 10, dit waren de adrenaline momentjes, als ik in de stress schoot.

ToonAfbeelding (2)

De tweede dag van de trainingen ging het al iets beter, alhoewel bloedsuikers soms enorm onvoorspelbaar zijn. Op het moment dat ik een hypo verwachtte, bleef deze uit. Na veel inspanning verwachtte ik wederom een hypo…Niks bleek minder waar, de suikers gingen omhoog. Na een lange intensieve langlauftraining zakte de suiker van het ene moment van 9 naar 1,7! Na ontbijtkoek, AA drank en een dextro trok het na 2 uur! pas bij tot 5,6….Het blijft een puzzel, des te meer ik blijf gaan voor mijn motto: Denk in uitdagingen, niet in beperkingen. De derde dag van de trainingen had ik mijn suikers onder controle, ik hield rekening met mijn eten en de momenten waarop ik een bolus gaf. Dat werkte prima. Weer wat meer inzicht in mijn eigen lichaam gekregen. Feit blijft: dat wat voor de ene persoon geldt, is niet per definitie hetzelfde voor een ander.

Ik was erg trots toen ik hoorde dat er een actie foto van mij (tijdens de langlauftraining) op de website van de Bas van de Goor Foundation stond. Natuurlijk kon ik het niet laten om de foto ook op mijn eigen site te plaatsen. Mocht je het leuk vinden om te lezen hoe onze groep toeleeft naar de Vasaloppet? Kijk dan eens op http://www.bvdgf.org/nieuws/bericht/17871/vasaloppet-2bgroep-2btraint-2bin-2boberhof-2b-dld-

Het doel van de Vasaloppet is om te laten zien dat diabetes en bewegen heel goed samen kunnen gaan. Zelfmanagement is belangrijk om complicaties op langere termijn te voorkomen. Je kunt ook een deelnemer sponsoren, check hiervoor ook de website van de Bas van de Goor Foundation. Van dit sponsorgeld worden sportkampen voor kinderen met diabetes georganiseerd. Een fantastisch doel, waar kinderen leren dat sporten en diabetes geen probleem hoeft te zijn. Wil je dit doel ook steunen? Klik dan op onderstaande link:http://www.bvdgf.org/evenementen/evenement/deelnemers/i/16239/16312/mirjam-de-jonge/