Nog twee nachtjes slapen en dan vertrekken we met het vliegtuig richting Santiago. Ik heb het meestal niet zo op het vliegen, maar ja weinig keus deze keer. Goed opletten met de medicatie. Alle Omnipods, Insuline en Sensors in de handbagage, geen insuline in de koffer, want dan bevriest het. Blijf het altijd spannend vinden hoe het gaat bij de douane, of ik vervelende vragen krijg, of juist iemand die absoluut niet snapt wat je allemaal bij je draagt. Ook is het afwachten hoe mijn bloedsuikers het gaan doen als we eenmaal met die grote vogel de lucht in gaan. Tegenwoordig geen infuusslangetje meer die kan gaan dwars liggen, maar een Omnipod als vriend dicht tegen me aan. Voorafgaand aan de reis vaak even controleren met de sensor. Ik weet dat mijn bloedsuiker ook enorm piekt als ik spanning heb, en…dat heb ik met vliegen altijd. We vliegen met Iberia en komen aan in Santiago. Eerst nog een nachtje voorafgaand aan de vliegreis met zijn allen in het Ibis hotel in Amsterdam overnachten. De groep kan daar informatie uitwisselen en elkaar opvangen in tijden dat men toch wat is vergeten… dit zal ongetwijfeld gebeuren. De voorpret met alle wandelingen liegt er niet om. Ik ga met een fijn gevoel deze reis tegemoet, de groep is gemotiveerd en enthousiast. Vriendje diabetes nemen we mee in de rugzak en dan gaan we er samen voor. Al het moois wat Spanje ons te bieden heeft gaan we hopelijk mee maken, inclusief de Sangria. Ik zal proberen iedere dag een bericht te plaatsen, zodat jullie mee kunnen genieten.

Hablo sólo un poco de Español: Hasta la vista!