De feestdagen zijn inmiddels alweer geruime tijd voorbij. Ik kijk terug naar het afgelopen jaar. 2016. Het was een enerverend en sportief jaar: trainen en meedoen aan de Vasaloppet 2016, het opstarten van de Nationale Diabetes Challenge in de Gemeente Heumen, Mook & Middelaar, de 100ste Nijmeegse Vierdaagse gelopen en tussendoor mijn HBO Opleidingskunde afgerond, mijn vaste baan beëindigd, mijn eigen coaching praktijk opgestart en begonnen met de wandelgroepen voor mensen met diabetes. De overgang van een insulinespuit naar de Omnipod, dit verliep gelukkig vlekkeloos. Wat een jaar! Succesvoller dan het afgelopen jaar kan bijna niet meer. Maar…ik wil het overtreffen in 2017. In juni 2017 ga ik wederom een diabetes challenge aan met de Bas van de Goor Foundation, namelijk de Camino Santiago, weer zo’n geweldig wandelproject, zie ook http://www.bvdgf.org. Ik verheug me erop er weer volop voor te gaan. Aantonen dat diabetes je niet kan weerhouden van flinke uitdagingen. Daarnaast heb ik als doel dit jaar 20 kg af te vallen. 20 kilo? Maar Mirjam dat is veel! Dat klopt, maar ik wil er voor gaan. Laten we dan maar eens beginnen met 10 kilo. Dit betekent starten met een koolhydraatarm(er) dieet, een abonnement op de sportschool en zo zal er in de loop van 2017 nog meer gaan veranderen. Mijn leefstijl is in die zin prima, ik wandel zo veel dat ik van tijd tot tijd nieuwe schoenen nodig heb, aangezien ze dan versleten zijn. Ook wat betreft voeding doe ik het helemaal niet zo slecht, maar…het kan altijd beter, hiervoor vraag ik advies aan Gerja van Hunen, de diëtiste van Baseline, zie ook www.baseline-dietisten.nl. De komende periode ga ik jullie op de hoogte houden, welke stappen ik neem en wat de resultaten zijn ok? Ik hoop dat ik weer veel met jullie kan delen, waar ook jullie weer iets mee kunnen. Succes met lezen en als eerste zal ik een lekker koolhydraatarme maaltijd op mijn website gaan zetten, de eerste stap naar anders eten is inmiddels gezet…Trouwens het is een deel van mijn kerstrecept van 2016…Natuurlijk wil ik nog een succesje delen, mijn eerste wandelaars hebben hun strippenkaarten al vol en zijn alweer toe aan een nieuwe, ga zo door, samen blijven we in beweging!